2009  |  2007  |  2005  |  2003  |  2001  |  1999  |  


TROFEE - 2009

De trofee werd in 2009 speciaal ontworpen door Jasper Giljam, student aan de Willem de Kooning Akademie, Rotterdam

Jasper schrijft hierover:

Waarom de trofee;
Als vormgever werk ik graag met tekst, in dit geval was de toon van de tekst al enigszins gezet door de geweldige trofee uit 2001. Ik vond dit zo’n leuk idee om de wereld te laten zien dat jij de winnaar bent dat ik hierin mee ben gegaan. In mijn trofee heb ik geprobeerd hetzelfde te bereiken. Mijn trofee moest niet zozeer iets zijn waar jij als winnaar naar kan kijken, nee het moest de boodschap de wereld in sturen dat jij gewonnen hebt. Jij en niemand anders! Deze narcistische eigenschap heb ik geprobeerd te onderstrepen. Het resultaat een postzegel.
Waarom een postzegel?
Na enig research naar Jan Hanlo bleken de brieven die hij stuurde van groot belang voor hem en zijn gedichten te zijn. Om dit belang aandacht te geven heb ik postzegels laten drukken. De keuze voor postzegels was snel gemaakt; zij ondersteunen precies de boodschap die ik met mijn trofee probeer uit te dragen namelijk, ik heb gewonnen en ik ben er verdomd trots op!
Met als gevolg kunnen de winnaars van deze trofee gratis 90 brieven versturen om de wereld kenbaar te maken dat zij gewonnen hebben. Zij alleen want er kunnen maar 2 winnaars zijn. Vandaar ook dat deze zegel speciaal is ontworpen voor de winnaar van de Jan Hanlo essayprijs 2009 groot / klein.

Zie ook: www.jaspergiljam.nl


De trofee bestaat uit 9 postzegelvellen en 1 ingelijst exemplaar. Op iedere zegel staat de tekst: 'de winnaar 2009 dat ben ik'